• Lorem ipsum

Wat is het nut van glucosamine voor honden?

1 Jul 2021

Glucosamine is zowel voor mensen als voor honden een lichaamseigen stof. Het behoort tot de bouwstoffen van kraakbeen. Het is een aminosuiker dat te vinden is in vrijwel al het weefsel binnen een lichaam van een hond. In de meeste voedingsbronnen van honden komt dit nutriënt niet voor. Eigenlijk is er geen enkel voedingsmiddel dat echt eetbaar is dat deze stof bevat. Om dit te compenseren, zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar waarin glucosamine voor de hond wel aanwezig is. In deze blog vertellen we je meer over wat glucosamine precies is, wat de werking is van deze stof, hoe gezond deze stof is en hoe dit nutriënt een positief effect kan hebben op honden met artrose.

Wat is glucosamine voor een hond?

Glucosamine behoort tot de aminosuikers. Deze verbinding bestaat uit fructose en het aminozuur glutamine. Deze stof is weinig te vinden in voedingsbronnen. Wel is dit een lichaamseigen stof. Het komt voornamelijk voor in het weefsel van zowel mensen als dieren. Ook bij honden komt glucosamine voor in vrijwel al het weefsel in hun lichaam. Doordat deze stof niet in veel voedingsbronnen aanwezig is, is de manier om het binnen te krijgen via een voedingssupplement. Ook bij Healthy Heads zijn er hondensupplementen verkrijgbaar waarin glucosamine aanwezig is. Dit is niet zonder reden.

De voordelen van glucosamine

Glucosamine is de laatste jaren in opkomst als nutriënt in voedingssupplementen. Dit geldt voor supplementen voor mensen, maar ook in supplementen voor honden tref je deze stof steeds vaker aan. Dit komt onder meer dankzij de ontstekingsremmende werking van deze stof. Hierdoor kan deze stof bijdragen aan een betere gezondheid van je hond. Het is zowel passend voor honden die wat last hebben van hun gezondheid als voor honden die nog kerngezond zijn, maar waarvan je de gezondheid wel op peil wilt houden. Daarnaast is er de bewezen werking van glucosamine voor honden met artrose.

Glucosamine voor een hond met artrose

Glucosamine voor een hond is een stof die vaak ingezet wordt om de klachten van artrose tegen te gaan. Artrose is een aandoening aan het kraakbeen van gewrichten. Door slijtage aan het kraakbeen kunnen de gewrichten zich minder soepel bewegen. Dit leidt er niet alleen toe dat een hond zich minder goed kan bewegen, maar deze slijtage veroorzaakt ook pijn en ontstekingen. Gelukkig zijn er manieren om dit tegen te gaan. 

Glucosamine komt binnen een hondenlichaam voor in diverse soorten weefsels, waaronder kraakbeen. Het is één van de stoffen die ervoor zorgt dat de productie van kraakbeen op orde blijft en dat de gewrichten zich soepel kunnen blijven bewegen. Daarom is deze stof een goede manier om artrose bij een hond te behandelen. Het verlicht de pijn, werkt ontstekingsremmend, kan beschadigd kraakbeen herstellen, bevordert de productie van kraakbeen en laat je hond soepeler bewegen. Om deze redenen kun je bij Healthy Heads terecht voor voedingssupplementen waarin glucosamine aanwezig is. Vooral voor honden met artrose is dit een aanrader.

Glucosamine voor je hond: bijwerkingen

Glucosamine is een stof die pas relatief recent in voedingssupplementen gebruikt wordt. Hierdoor zijn er meer onderzoeken nodig om exact alle bijwerkingen vast te stellen. De eerste onderzoeken zijn echter veelbelovend, zeker voor honden. Langdurig gebruik is geen probleem. Hierdoor heeft het een streepje voor op bijvoorbeeld pijnstillers en andere ontstekingsremmers, waarbij er vaak wel nadelige neveneffecten kunnen zijn. In een klein aantal gevallen waren er lichte bijwerkingen. Hierbij kan het gaan om maagzuur, verstopping en diarree. Heeft je hond bijvoorbeeld last van overgevoelige darmen, dan kan deze stof in sommige gevallen deze bijwerkingen hebben. Maar over het algemeen is hier dus geen sprake van.

Healthy Heads Complete Support

De positieve effecten van glucosamine voor je hond staan buiten kijf. Daarom zijn er binnen ons assortiment meerdere producten te vinden die gebruik maken van deze werkzame stof. Een goed voorbeeld hiervan is de vloeibare variant van Healthy Heads Complete Support. Dit voedingssupplement bestaat uit een mix van glucosamine, chondroïtine en groenlipmossel. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een complete ondersteuning van de gezondheid van je trouwe viervoeter. Het mooie aan dit supplement is dat het voor veel honden geschikt is. Voor gezonde honden is dit supplement een welkome aanvulling op hun dieet. Hierdoor weet je zeker dat hun goede gezondheid behouden blijft. Zowel voor puppy’s in de groei als voor oudere honden is dit supplement geschikt. 

Healthy Heads Complete Support beschikt over een unieke samenstelling van ingrediënten. Dit supplement heeft een positief effect op pezen, kraakbeen, banden en gewrichten. Healthy Heads Complete Support ondersteunt deze onderdelen niet alleen, maar het verbetert ook de smering. Hierdoor kan je hond zich soepeler bewegen. Dit zorgt er ook voor dat dit supplement een verlichtende werking heeft op honden met artrose en honden met heupdysplasie. Glucosamine heeft vooral een positief effect op artrose. De ontstekingen worden geremd, er wordt meer kraakbeen geproduceerd, het kraakbeen blijft in een betere conditie en de gewrichten bewegen zich soepeler. Daarnaast heeft het ingrediënt chondroïtine een positief effect op heupdysplasie. 

Naast de positieve werkingen van dit product zijn er nog meer voordelen als je voor Healthy Heads Complete Support kiest. Dit is een natuurlijk voedingssupplement. Dit houdt in dat er geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen aanwezig zijn. De unieke mix van ingrediënten is geoptimaliseerd om bijwerkingen te voorkomen. Zo weten we zeker dat we je een uitstekend product leveren.

Glucosamine voor honden bestellen bij Healthy Heads

Glucosamine is voor je hond een gezonde stof. Het kan bijdragen aan een betere gezond, waarbij vooral de nadruk ligt op het onderhouden van weefsel, kraakbeen, pezen, banden en gewrichten. Maar ook voor honden met artrose is deze stof een aanrader. Daarom kies je voor Healthy Heads Complete Support. Dit supplement is zowel vloeibaar als in poedervorm bij ons verkrijgbaar. Het is een uitstekend supplement als je jouw trouwe viervoeter in gouden conditie wilt houden. Wij leveren hoge kwaliteit producten voor scherpe prijzen. Neem snel een kijkje binnen onze webshop om te zien wat er mogelijk is.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »