• Lorem ipsum

Hoe zorg je voor een goede darmflora voor je hond?

12 Jul 2021

Een gezonde darmflora is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Maar wat is darmflora eigenlijk, wat gebeurt er als de darmflora van je hond verstoord is en hoe houd je deze op peil? In deze blog vertellen we je hoe je zorgt voor een goede darmflora voor jouw hond.

Wat is darmflora?

Een ander woord voor darmflora is darmmicrobioom. Oftewel de verzamelnaam voor alle goede en slechte bacteriën die zich in het maag-darmstelsel van jouw hond bevinden. De bacteriën in de darmflora zorgen ervoor dat niet verteerde voedselresten alsnog worden afgebroken. Tevens draagt het bij aan een goede spijsvertering, waardoor ontstekingen uitblijven.

De functie

Een evenwichtige darmflora is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van je hond. Door de verschillende functies zorgt het onder meer voor een goede spijsvertering, een betere opname van het eten én een goede stoelgang. Tevens worden bij een goede, gezonde darmflora de belangrijke vitamines beter opgenomen. Wanneer de darmflora uit balans is, zal je hond daar zeker last van krijgen.

Symptomen van een verstoorde darmflora

Een gezonde darmflora bevat zowel goede als slechte bacteriën. Deze zijn met elkaar in evenwicht. Het kan voorkomen dat de balans is verstoord. In dit geval is er sprake van een verstoorde darmflora. Dit kan ontzettend vervelend zijn en je hond kan er behoorlijk last van hebben. Enkele symptomen zijn:

  • Verharde buik
  • Slechte stoelgang
  • Winderigheid
  • Braken/diarree

Hoe verbeter je de darmflora van je hond?

Voor de gezondheid van je hond is het belangrijk kwaaltjes van de darmflora snel op te lossen. Er zijn verschillende middelen op de markt die de darmflora van je hond helpen te verbeteren. Erg bekend is het gebruik van probiotica. In probiotica zitten levenden organismen die een positief gezondheidseffect kunnen hebben op je hond. De vetzuren remmen de groei van schadelijke bacteriën in de darmen, helpen het urinesysteem en kunnen allergische reacties van je hond helpen verminderen. Probiotica zit in hondenbrokken en bijvoorbeeld voedingssupplementen.

4 tips voor een gezonde weerstand van je hond

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen voor een gezonde weerstand van je hond die de darmflora van je hond helpen te verbeteren:

  1. Voeding. Voeding is het belangrijkst wanneer het gaat om de gezondheid van je hond. Een gezonde voeding zorgt onder andere voor een goede spijsvertering, houdt de darmflora gezond, en zorgt voor een gezonde vacht. Het gebruik van natuurlijke producten is daarbij zeker van belang.

  2. Balans tussen bewegen en rusten. Honden zijn graag buiten om te rennen en te spelen. Maar net zo belangrijk is dat ze ook goed uitrusten. Zorg voor genoeg buiten tijd en genoeg rust om de weerstand van je hond op peil te houden.

  3. Gezonde pezen, banden, kraakbeen en gewrichten. Het gebruik van Glucosamine voor honden is de laatste jaren steeds meer in opkomst en dat is niet voor niets. Dit stofje heeft namelijk een ontstekingsremmende werking en draagt bij aan de gezondheid van je hond.

  4. Mentale gezondheid. Het klinkt misschien gek, maar net als bij ons is de mentale gezondheid van je hond belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld CBD olie om de mentale gezondheid van je hond een extra boost te geven als hij die wel kan gebruiken.

Het belang van natuurlijk hondenvoer

Natuurlijk hondenvoer draagt ontzettend veel bij aan een gezonde darmflora van je hond. Onnatuurlijk hondenvoer bevat conserveermiddelen en smaakstoffen. Natuurlijke voeding bevat veel meer voedingsstoffen omdat de voeding bestaat uit natuurlijke producten zoals vlees, vis en groente. Deze eiwitten en gezonde koolhydraten dragen weer bij aan een gezonde spijsvertering en stoelgang. Hierdoor zal de ontlasting van je hond ook minder stinken. Nadat je een tijdje natuurlijk diervoer gebruikt zal je dat zeker merken aan de fitheid van je hond. Je hond zal meer energie hebben en blijer zijn. Ook helpt natuurlijk diervoer allergieën en huidaandoeningen verminderen.

Golden Resistance voedingssupplementen

Healthy Heads Golden Resistance is een natuurproduct samengesteld uit een unieke kruidenmix die het lichaam van de hond optimaal reinigt. Deze hondenbrokken bevorderen een gezonde maag- en darmflora. Het verhoogt de weerstand significant, activeert het afweersysteem en bevordert een gezonde spijsvertering. Daarnaast helpt Golden Resistance op natuurlijke wijze je hond te beschermen tegen de nare gevolgen van wormen. Tevens kan Healthy Heads Golden Resistance een preventieve werking hebben op de darmparasiet Giardia. Wanneer je hond een gezonde darmflora heeft en het afweersysteem correct werkt dan heeft Giardia minder kans. Sterker nog, veel gezonde honden hebben een Giardia besmetting maar die komt niet tot uiting. De hond heeft er dan geen last van en de Giardia besmetting openbaart zich niet.

Healthy Heads heeft een uitgebreid assortiment aan 100% natuurlijke hondenvoeding en honden supplementen. Supplementen geven je hond een extra boost aan vitaminen en helpen de vacht van de hond gezond te houden. Daarnaast helpen ze jouw trouwe viervoeter met het behouden van een goede, gezonde darmflora. Supplementen leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van je hond. Gebruik je ze nog niet? Overweeg dit dan eens, je zult het verschil een leven lang merken!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »