• Lorem ipsum

Artrose bij honden

17 Sep 2020
door Joey van Healthy Heads

Artrose is een voor je hond pijnlijke ontsteking door slijtage in de gewrichten. Hierdoor heeft je hond pijn bij het lopen en gaat het bewegen steeds moeilijker. Maar liefst één op de vijf honden krijgt last van artrose. Hoe herken je het, wat kan je er tegen doen en hoe kan je het voorkomen?

Artrose bij honden

Bij honden kan artrose voorkomen in alle gewrichten. De voornaamste plekken waar artrose voorkomt zijn in de knieën, ellebogen, heupen, tenen en wervels. Vaak wordt er door hondeneigenaren gedacht dat de verschijnselen bij artrose normale ouderdomsklachten zijn. Dit is onjuist! 

Symptomen artrose bij honden

Bij (vergevorderde) artrose heeft de hond pijn bij het lopen en gaat het bewegen steeds lastiger. Wanneer je hond last heeft van artrose, dan is dit soms lastig om te herkennen. Zeker als de artrose zich nog in een vroeg stadium bevindt. Daarnaast is het zo dat honden het lang niet altijd laten merken als ze pijn ervaren.

Artrose bij honden is te herkennen aan:

  • Trager lopen
  • Stijfheid en stramheid
  • Moeilijker opstaan en gaan liggen
  • Tijdens een wandeling stoppen, plots gaan zitten of liggen
  • Minder vrolijk of zelfs humeurig
  • Pijnreactie bij aanraking

Heeft je hond één of meer van deze symptomen? Dan is het raadzaam om met je hond langs de dierenarts te gaan.

Voedingssupplement bij artrose hond

Een dierenarts zal waarschijnlijk in eerste instantie pijnstillers voorschrijven. Op zich logisch, de pijnstillers bestrijden de symptomen. Maar aan de onderliggende oorzaak doet een pijnstiller niet veel. Een voedingssupplement als Healthy Heads Complete Support + doet dit wel. De ingrediënten Glucosamine en Chondroïtine pakken de oorzaak van het probleem aan. En het is volledig veilig zonder enige bijwerkingen.

Gemiddeld duurt het enkele weken voordat de eerste verbetering merkbaar wordt. Na enkele maanden zal het optimale resultaat worden bereikt. Deze gunstige werking houdt aan zolang de toediening van Healthy Heads Complete Support + wordt voortgezet. Langdurig gebruik is probleemloos mogelijk. Sterker nog, wij raden aan om Complete Support + preventief toe te dienen. Het liefst van jongs af aan. Dit voorkomt ernstige problemen zoals artrose.

Dierenartsen schrijven vaak pijnstillers voor. Helaas kunnen die bij langdurig gebruik ongezond zijn voor de hond. Bovendien bestrijden ze meestal alleen de symptomen en doen ze weinig aan de onderliggende oorzaak. Glucosamine en chondroïtine doen dat wel. En ze zijn veilig; ook bij langdurig gebruik zijn er geen ernstige bijwerkingen.

Reacties
Orens veerle
17 Dec 2021
Ik gebruik dit sinds 1 november, voor 14 jarige hond met artrose en veel verbetering zie ik nog niet, hoelang moet ik dit geven eer ik resultaten zie? Grts
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »