• Lorem ipsum

De ideale vachtverzorging voor je hond

28 Mei 2021

Vachtverzorging bij je hond kun je op meerdere manieren aanpakken. Vaak wordt gedacht dat kammen en borstelen genoeg is om de hondenvacht te verzorgen, maar dat is niet zo. Ook het voedsel en de hondensupplementen die een hond krijgt hebben een impact op de conditie van de vacht. Niet ieder baasje weet dit. Dat is jammer, want je kunt de vachtverzorging van een hond nog meer optimaliseren. Hieronder vertellen we je meer over welke stappen je kunt ondernemen om de vacht van je hond te verzorgen. Ook laten we je zien hoe goede voeding en hondensupplementen je hierbij kunnen helpen.

Vachtverzorging bij kortharige honden

Een voordeel van een kortharige hond is dat je minder tijd kwijt zult zijn aan het kammen en borstelen van je huisdier. Tegelijkertijd heeft iedere hond een ruiperiode, of het nu gaat om een hond met lange haren of een hond met korte haren. Tijdens deze periode is het ook bij kortharige honden van belang dat de verzorging van hun vacht meer aandacht krijgt. Dagelijks borstelen is tijdens de ruiperiode dan ook een aanrader. Ook is vachtverzorging via eten en supplementen een goed idee. Hier vertellen we je verderop in deze blog meer over.

Vachtverzorging bij langharige honden

Lang haar verzorgen vergt meer tijd dan de verzorging van een hond met kort haar. Daarnaast zijn langharige honden er in meerdere varianten. Zo kan de vacht halflang of wollig zijn, en daarnaast zijn er ook ruwharige honden. Om klitten tegen te gaan kun je langharige hondenrassen het beste iedere dag kammen en borstelen. Het is aan te raden om ruwharige honden minimaal een aantal keer per week te borstelen. Daarnaast zullen honden met ruw haar tijdens de ruiperiode geplukt moeten worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt dit ook door een trimsalon uit laten voeren. Ook voor honden met lang haar geldt dat de voeding en hondensupplementen die ze tot zich nemen invloed hebben op hun hondenvacht.

Maken brokken verschil voor de vachtverzorging van je hond?

Binnen het assortiment van Healthy Heads tref je diverse soorten hondenbrokken aan. Maar hebben hondenbrokken een impact op de vacht van je hond? Ze maken absoluut een verschil. De impact van hondensupplementen is misschien groter, maar dat betekent niet dat hondenbrokken geen enkel verschil maken. Je bent wat je eet, wordt soms wel eens gezegd. Dit geldt in bepaalde mate voor honden. Als zij ongezond voedsel vol granen en onnodige additieven tot zich nemen, zal dit een negatieve impact hebben op de vacht. Je kunt het beste kiezen voor graanvrije, natuurlijke hondenbrokken met een hoog vleesgehalte. Zo krijgt je hond de essentiële voedingsstoffen binnen zonder onnodige toevoegingen. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment om te zien wat er mogelijk is.

De invloed van hondensupplementen op de vachtverzorging

Hondenbrokken maken een verschil, maar de impact van goede hondensupplementen op de vachtverzorging van je hond is nog sterker. Welke hondenbrokken je ook aan je huisdier geeft, het is onmogelijk om je trouwe viervoeter te voorzien van alle essentiële vitamines, mineralen en bouwstoffen. Hondensupplementen zijn daarom een ideale aanvulling op het dieet van je hond. Je ondersteunt hiermee hun gezondheid. Ook voor de verzorging van de vacht van je hond kunnen hondensupplementen belangrijk zijn.

Hondensupplementen bevatten essentiële vitamines, mineralen en vetzuren die bijdragen aan de natuurlijke ondersteuning van de vacht van je hond. Tevens zijn de supplementen uit ons assortiment een goede manier om diverse huidaandoeningen en jeuk te voorkomen. Hondensupplementen hebben een kalmerende werking en boosten het herstellend vermogen van de huid. Dit zorgt ervoor dat jouw huisdier over een mooie glanzende vacht zal beschikken.

Welke producten kunnen je helpen bij de vachtverzorging van je hond?

Binnen het uitgebreide assortiment van Healthy Heads tref je meerdere producten aan die de vachtverzorging op een natuurlijke wijze ondersteunen. Hieronder vertellen we je meer over een aantal van de supplementen uit onze online winkel die je hierbij kunnen helpen.

Perfect Coat

Perfect Coat is een hondensupplement dat op maat gemaakt is om bij te dragen aan de verzorging van de vacht van je hond. Dit voedingssupplement bestaat uit belangrijke stoffen zoals Zink, Biotine en Methionine. Dit is een geheel natuurlijk supplement. Dit houdt in dat dit product vrij is van conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Perfect Coat draagt bij aan het natuurlijke herstelvermogen van de vacht. Ook heeft dit supplement een positieve impact op de huid, nagels en voetzooltjes van je huisdier.

Perfect Skin

Perfect Skin is een voedingssupplement dat de nadruk legt op het bestrijden van jeuk en andere huidongemakken. Honden kunnen in de loop der jaren diverse huid- en vachtproblemen ontwikkelen. Soms is hier een aanwijsbare reden voor, maar dat is niet altijd het gevoel. Een hondensupplement zoals Perfect Skin draagt bij aan het behoud van een glanzende vacht. Tevens werkt dit middel verzorgend en kalmerend bij diverse huidongemakken. Dit komt onder meer dankzij de vitamines C en E, maar ook vetzuren zoals Omega 3 en Omega 6 dragen hieraan bij.

Glossy Gel

Naast hondensupplementen zijn er nog meer producten binnen ons aanbod te vinden die kunnen bijdragen aan de vachtverzorging van je hond. Een goed voorbeeld hiervan is ons eigen merk Glossy Gel. Deze gel laat de vacht van je huisdier stralen als nooit tevoren. Daarnaast ontklit dit product de vacht, waardoor je de vacht gemakkelijker kunt kammen. Een aanrader als je aan hondenshows meedoet met je trouwe viervoeter.

De verzorging van je hond optimaliseren? Probeer het proefpakket!

Wil je kennismaken met wat onze hondensupplementen kunnen betekenen voor de vachtverzorging van je hond? In dat geval is ons proefpakket een aanrader. Binnen dit proefpakket ontdek je vijf van onze beste supplementen van nu. Je hebt nu alles wat je nodig hebt om je hond in gouden conditie te houden. Binnen dit pakket vind je het Healthy Heads Perfect Coat supplement, dat speciaal gemaakt is om de vacht op een natuurlijke wijze te ondersteunen. Daarnaast bestaat dit pakket uit Healthy Heads Complete Support, Healthy Heads Golden Resistance, Healthy Heads Fish Treats en Healthy Heads Omega 3 Salmon Oil. Benieuwd wat je kunt doen om de vachtverzorging van je hond te verbeteren? Neem dan snel een kijkje binnen ons online assortiment.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »