• Lorem ipsum

Hoe herken je artrose bij een kat?

13 Jul 2021

Artrose bij katten: hoe herken je het en kun je het tegengaan? Ook bij een kat kan artrose voorkomen. Artrose is een aandoening die zowel bij mensen als bij dieren voorkomt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook honden met artrose. Zo’n 30% tot 35% van alle katten zullen last krijgen van hun gewrichten. De meest bekende aandoening op dit vlak is artrose. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over artrose bij een kat.

Ten eerste gaan we dieper in op wat artrose bij katten precies is. Hierna laten we je zien hoe artrose bij een kat kan ontstaan. Ook vertellen we je meer over de symptomen die gepaard gaan met deze gewrichtsaandoening. Daarnaast tonen we je wat de impact van artrose op de levensverwachting van een kat is. Hierna gaan we dieper in op wat je kunt doen om de kans op artrose te verkleinen en hoe een investering in de gezondheid van je huisdier een groot verschil kan maken.

Wat is artrose bij katten?

Artrose is een gewrichtsaandoening die diverse soorten dieren kan treffen, waaronder katten. Het is de benaming die gegeven is aan het verslijten van de gewrichten. Deze slijtage ontstaat wanneer het kraakbeen in een hoger tempo wordt afgebroken dan dat het aangemaakt wordt. Het vaakst komt artrose bij katten voor in het ellebooggewricht. Maar ook gewrichten in de knieën, heupen en rug ontkomen niet altijd aan deze aandoening.

Hoe ontstaat artrose?

Eén duidelijke oorzaak van artrose is er niet. Meerdere factoren kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van artrose bij een kat. Wel is het zo dat de kans op artrose flink toeneemt als een gewricht beschadigd is geraakt. Ongelukken, blessures, ontwikkelingsstoornissen, bacteriële infecties en overgewicht zijn mogelijke oorzaken. Daarnaast speelt leeftijd een rol. Artrose behoort bij katten tot de ouderdomsverschijnselen. Door het gebrek aan voldoende nieuw kraakbeen komen er botwoekeringen voor in de plaats. Dit leidt tot minder soepele gewrichten, ontstekingen en pijn.

Wat zijn de symptomen van artrose bij katten?

Het valt niet meteen op wanneer een kat last heeft van zijn of haar gewrichten. Een kat met artrose zal in de beginfase van deze aandoening bijvoorbeeld niet mank lopen. Toch zijn er een aantal symptomen op te noemen die wel opvallen.

Veranderingen in gedrag

In het beginstadium van artrose bij katten zijn de symptomen vaak subtiel. Ten eerste zijn er een aantal veranderingen in het gedrag van je kat. Zo zal je huisdier algeheel minder actief zijn. Ook voelen katten met gewrichtsproblemen meer de behoefte om zich af te zonderen, onder meer vanwege de pijn en ongemakken die ze door deze aandoening ervaren. Dankzij de fysieke ongemakken wordt het moeilijker voor een kat om zich goed te wassen. Daarnaast kan je kat minder zindelijk worden en minder gaan eten.

Fysieke veranderingen

Naast de veranderingen in gedrag zijn er ook een aantal fysieke veranderingen detecteerbaar. Waar je kat voorheen veel bewoog, is dit nu minder het geval. Ook valt op dat je kat meer slaap nodig heeft. Katten die last hebben van hun gewrichten lopen niet graag op de trap. Omdat springen hen moeilijker afgaat, is het dier minder vaak te vinden op moeilijk bereikbare plekken. Daarnaast zal het opvallen dat de krabpaal minder vaak gebruikt wordt. Artrose kan de oorzaak zijn van deze symptomen.

Wat is de levensverwachting van een kat met artrose?

Artrose behoort bij katten tot de ouderdomsverschijnselen, alhoewel gewrichtsproblemen ook op jongere leeftijd kunnen ontstaan. Deze aandoening kan niet meer genezen worden. Wel is het mogelijk om deze gewrichtsaandoening te behandelen, onder meer met behulp van kattensupplementen. In combinatie met de juiste medicatie kan worden voorkomen dat de artrose te snel verergert. In het geval van erge slijtage aan de gewrichten neemt de levensverwachting van een kat af. Wordt de artrose op tijd aangepakt, dan kan een kat een goed leven leiden ondanks deze aandoening.

Kun je artrose bij een kat voorkomen?

Kattensupplementen kunnen niet alleen verlichting brengen bij artrose, maar ze bieden ook de ondersteuning die nodig is om de kans op artrose te verkleinen. Het beste voorbeeld hiervan uit ons eigen assortiment is Complete Support. Dit supplement is ideaal voor het smeren en ondersteunen van de gewrichten, pezen, banden en het kraakbeen. Door deze werking is dit supplement ideaal ter preventie van deze aandoening. Ook voor artrose geldt: voorkomen is beter dan genezen.

De voordelen van Healthy Heads Complete Support

Complete Support is een supplement dat bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Door deze mix van ingrediënten is dit kattensupplement perfect voor het voorkomen van artrose. Ook werkt dit product verlichtend bij katten die last hebben van artrose. Onze producten bevatten geen conserveringsmiddelen en andere onnodige additieven. Complete Support biedt niet alleen complete ondersteuning voor de gezondheid van je kat, maar het houdt tevens de gewrichten van je kat soepel. Dit supplement is ideaal voor katten die moeten afvallen. Hierdoor is het een effectieve investering in de gezondheid van je huisdier.

Investeer in de gezondheid van je kat

Healthy Heads Complete Support is één van de vele supplementen uit ons assortiment. Ook voor andere kattensupplementen zit je bij Healthy Heads goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van Perfect Coat voor een gezonde vacht of Omega 3 Zalmolie als aanvulling op het standaard dieet? Neem gerust een kijkje en ontdek zelf hoe je jouw huisdier in gouden conditie houdt voor een goede prijs.

Reacties
Vilma
18 Sep 2021
Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your
point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your
weblog when you could be giving us something informative to read? Hp (<a href="https://photo-sexy-ctxmo.blogspot.com">Https://Photo-Sexy-Ctxmo.Blogspot.Com</a>)
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »