• Lorem ipsum

Basisrichtlijnen voor het voeren van jouw hond

1 Mei 2022
door C. Smet

Basisrichtlijnen voor het voeren van jouw hond


Beginnende en ervaren hondenbezitters kunnen in de war raken bij het voeren van ander voer aan hun honden.
Als sommige voedingsmiddelen passen bij onze menselijke voeding, betekent dit niet noodzakelijk dat ze ook perfect zijn voor onze hond.
Dus als je je ook zorgen maakt over wat je moet voeren en wanneer je moet voeren, hebben we enkele basisrichtlijnen voor jou!
Als je een nieuwe eigenaar bent die niets weet over het dieet van een hond, zal dit artikel vooral nuttig voor je zijn, dus blijf lezen!

Kies voor het beste hondenvoer

Het kiezen van het beste hondenvoer is essentieel om je hond te voorzien van alle vitamines en voedingsstoffen die het nodig heeft om een ​​gezond lichaam te behouden in functie van zijn zeer actieve levensstijl.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft hondenvoer van hoge kwaliteit dat al die essentiële voedingsstoffen bevat niet echt duur te zijn!
In feite kan je alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft, vinden in de meest voorkomende, budgetvriendelijke opties.


Het enige dat je hoeft te doen, is een korte check van het etiket. 
Het beste hondenvoer wordt geleverd met een duidelijke lijst van ingrediënten en je zult ook het percentage van hun hoeveelheid in het voer zien.

Zorg ervoor dat het hondenvoer dat je  koopt voornamelijk uit de volgende ingrediënten bestaat:

  • Vlees
  • Groenten
  • Fruit
  • Vetten
  • Vitamines

VERMIJD daarentegen voedingsmiddelen die chemische conserveermiddelen en vulstoffen zoals tarwe en soja bevatten, aangezien deze weinig voedingswaarde hebben voor jouw huisdier en enkel de spijsvertering kunnen verstoren!

Voer de juiste hoeveelheden.

 
De voedingsbehoeften van alle honden variëren en we kunnen niet precies aangeven hoeveel je je hond moet voeren. Te veel voeren kan leiden tot gezondheidsproblemen, terwijl het verstrekken van minder dan nodig is, je hond zwak zal maken.
Over het algemeen kan je de hoeveelheid voer bepalen door het gewicht van je hond te controleren. Als jouw hond 7 kg weegt, heeft hij 1-1,5 kopjes hondenvoer per dag nodig. Voor honden van grotere rassen die meer dan 25 kg wegen, kan je 2-3 kopjes voedsel per dag geven.
 
De voedingsbehoeften zullen ook variëren voor puppy's en volwassen honden vanwege het verschil in energie- en activiteitsniveau. Het beste idee om de exacte hoeveelheid hondenvoer te bepalen, is door het etiket op de achterkant van het blik te controleren. Alle hondenvoer heeft verschillende hoeveelheden voedingsstoffen, en de hoogste kwaliteit hebben een tabel aan de achterkant om eigenaren te helpen weten hoeveel ze moeten voeren. Als je nog steeds niet weet hoeveel je je hond moet voeren, kan je een dierenarts raadplegen. Hij zal het activiteitenniveau, de leeftijd en het gewicht van je hond controleren. Dan krijg je een complete en grondige gids voor het voeren van je hond!
 

Voer op het juiste moment


Al het hondenvoer in één keer voeren is niet het beste idee. In plaats daarvan raden experts aan om de totale caloriebehoefte op te splitsen in porties en deze de hele dag door te geven.
Gewoonlijk voeren hondenbezitters hun huisdieren 1-3 keer per dag en als je hond perfect gezond en actief is, kan je hem twee keer per dag voeren!
In specifieke gevallen zal de voedertijd echter verschillen, afhankelijk van de behoeften van jouw hond.
Als je bijvoorbeeld een oudere hond hebt die aan een ziekte lijdt, zal de dierenarts zijn dieet en de voedertijd aanpassen.
Evenzo krijgen honden met een hoog activiteitsniveau snel honger, dus je kan het totale voer in porties verdelen en ze de hele dag door voeren.
Op deze manier zal jouw hond 's ochtends niet zijn maag vol maken en de rest van de dag verhongeren.

Verander het voerschema niet te vaak.


Als je hond eenmaal is aangepast aan specifiek hondenvoer, kan het veranderen ervan een slechte invloed hebben.
Eigenaren kiezen meestal voor het voer van één bedrijf en blijven dat aan hun hond voeren.
Deze keuze is het beste voor kieskeurige eters, omdat ze zonder enige reden een hekel kunnen hebben aan hondenvoer.
Ook is het wisselen van droog- naar natvoer niet zo eenvoudig als het lijkt.
Hoewel nat hondenvoer het beste is voor puppy's, is droogvoer essentieel om tandplak van de tanden van oudere honden te verwijderen.
De keuze is enorm, afhankelijk van wat je hond leuk vindt en het meest verdraagt.


Beperk het aantal traktaties


Honden zijn dol op het eten van lekkernijen en het voelt fijn om ze die ook echt te geven... Maar te veel ervan kan leiden tot gaatjes en obesitas.
Dus de beste regel is om 10% van de traktaties op te nemen in de totale calorie-inname van jouw hond.
Overschrijding van de hoeveelheid kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van jouw hond, dus ongeacht het feit dat jij je goed voelt bij het verwennen van je hond, overdrijf het niet!

Ons besluit


Het volgen van een regelmatig voedingsschema dat alle benodigde voedingsstoffen bevat, is essentieel om je hond gezond en actief te houden.
Hoewel de meeste voedingsgegevens beschikbaar zijn op het hondenvoerpakket, kan je ook de dierenarts raadplegen om ervoor te zorgen dat je het in veilige hoeveelheden en op de juiste tijden voert!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »