• Lorem ipsum

Vlooien bij honden en katten! Wat nu?

25 Apr 2020
door Joey van Amicas

Vlooien, iedereen kent ze wel! Vlooien in de vacht is de nachtmerrie van iedere hond of kat. Maar wat zijn vlooien nu eigenlijk? Vlooien kunnen het best omschreven worden als kleine bloedzuigende parasieten. De lichaamslengte van vlooien ligt ongeveer tussen de 2 en 4 millimeter. Er zijn honderden verschillenden vlooien, maar de bekendste zijn de honden- en kattenvlooien. In dit blog vertellen we je alles over vlooien bij honden en katten. Hoe je vlooien kan voorkomen en welke middelen wij adviseren om vlooien te bestrijden. 

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn kleine (2 tot 4 millimeter), bloedzuigende parasieten. Ze zijn de nachtmerrie voor iedere gelukkige hond of kat. Want ook al zijn ze klein, vlooien kunnen ontzettend veel schade aanrichten. Vlooien veroorzaken namelijk veel jeuk bij je hond of kat. Met veel krabben tot gevolg. Een beet van een vlo is voor je trouwe viervoeter vaak een pijnlijke ervaring. De vlooienbeet zorgt ook gelijk voor de jeuk. Dit komt doordat de vlo een beetje speeksel inspuit in de huid van je hond of kat. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat het bloed wat ze willen hebben, niet stolt. Leuk feitje: vlooien bij huisdieren heeft niets met slechte hygiëne of een vuile vacht te maken. Elk huisdier kan vlooien oplopen. 

Hoe kan je vlooien bij je hond of kat voorkomen?

Zoals al eerder gezegd kan ieder huisdier vlooien krijgen. Het is dus niet 100% te voorkomen. Maar je kan de kans dat jouw hond of kat in zijn mooie vacht vlooien op bezoek krijgt, wel aanzienlijk verkleinen! Wij geven je 5 tips om de kans op vlooien te verkleinen.

5 tips tegen vlooien bij je hond of kat:

  • Maak je huis goed schoon. Stofzuig geregeld en houd vuil zo veel mogelijk buiten.
  • Houd de honden- of kattenmand goed schoon. Was deze regelmatig in de wasmachine.
  • Controleer je huisdier regelmatig op vlooien. Check met name goed de lies, oksels en de staart van je trouwe viervoeter. Op deze plekken nestelen vlooien zich het liefst.
  • Behandel je hond of kat met een anti-vlooienmiddel om besmetting te voorkomen. Gebruik vlooiendruppels of een vlooienband. 
  • Amicas is dé goedkoopste in vlooienbanden. Veel bedrijven vragen woekerprijzen. Bespaar en bestel via Amicas.nl.

Waarom vlooien bij je hond of kat bestrijden?

De belangrijkste redenen om vlooien bij je hond of kat te bestrijden zijn jeuk, wormen en een vlooienallergie. Vlooien voeden zich aan het dier en met elke beet wordt speeksel in de huid gespoten. Dit voorkomt stolling van het bloed, maar zorgt tegelijkertijd voor jeuk en irritatie bij je huisdier. Vlooien kunnen ook de eitjes van lintworm bij zich dragen en doorgeven, waardoor je hond of kat lintworm kan krijgen. Daarnaast zijn sommige dieren allergisch voor het speeksel van de vlooien. Bij elke beet kan dan een allergische reactie ontstaan. Wie het beste met zijn trouwe viervoeter voor heeft, wil dit natuurlijk niet.

Welke anti-vlooienmiddelen zijn er allemaal?

Er bestaan meerdere anti-vlooienmiddelen die toegediend kunnen worden in diverse vormen. Zo bestaan er vlooienpipetten, dit zijn druppels die toegediend worden in de nek. Daarnaast zijn er tabletten verkrijgbaar, vlooienspray, shampoo, poeder en ga zo maar door. Het meest gebruikte middel tegen vlooien is echter de vlooienband. Dit is een band die om de hals van het huisdier wordt toegediend. Afhankelijk van het type vlooienband zorgt een band ervoor dat je hond of kat tot wel 8 maanden beschermd is tegen vlooien en teken.

Top 5 anti-vlooienmiddelen voor hond en kat

De hamvraag die waarschijnlijk nu bij je leeft: welke vlooienband moet ik nou aanschaffen? Welke vlooienband is het beste? Wij van Amicas adviseren je hier graag in! Onderstaand onze top 5 vlooienbanden:

#5. Frontline Spot On

Frontline Spot On is een gemakkelijk aan te brengen ‘spot-on’ vloeistof die jouw hond of kat uitstekende bescherming tegen vlooien en teken biedt. De ‘spot-on’ pipet met de vloeistof dient volledig te worden leeg gedrukt op de huid tussen de schouderbladen. De vloeistof zal zich verspreiden over de huid en dood binnen 24 uur de vlooien. De werkzame stof beschermt je hond of kat hierna tot 8 weken tegen nieuwe vlooien. Bestel hier voordelig alle producten van Frontline.

#4. Beaphar anti-vlo

Beaphar biedt een ruim assortiment aan anti-vlooienmiddelen aan. Vlooienbanden, vlooienpoeder, vlooienshampoo en ook tabletten tegen vlooien. Zo is 'Beaphar Vlo Kil' een uiterst effectief middel. Na inname van het tablet start de werking al na 15 minuten. Binnen 6 uur zijn alle vlooien gedood. De werkzame stof 'nitenpyram' wordt door honden en katten zeer goed verdragen. Bestel hier voordelig alle producten van Beaphar.

#3. Scalibor vlooienband (alleen hond)

De Scalibor protectorband voor honden is een goede keuze voor de bestrijding van teken en bloedzuigende (zand)vliegen. De werkingsduur bedraagt circa 6 maanden. De halsband heeft al na een week een optimale werking bereikt. Bestel Scalibor hier bij Amicas - dé goedkoopste in vlooienbanden!

#2. Seresto vlooienband

Wellicht de meest innovatieve van allemaal is de vlooienband van Seresto. Seresto staat te kennen als hét A-merk binnen deze markt. De vlooienband beschermt tot maar liefst 8 maanden tegen vlooien en teken. De band heeft een afwerende werking en is geheel geurloos. De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband. Bestel Seresto hier bij Amicas - dé goedkoopste in vlooienbanden!

#1. Amicas vlooienband

Onze eigen huismerk teken- en vlooienband is gemaakt van natuurlijke producten en biedt een optimale bescherming van maar liefst 8 maanden! De vlooienband bestaat uit een mix van betrouwbare en natuurlijke extracten. Dit voorkomt irritaties bij je trouwe viervoeter en ondersteunt een verzorgde vacht. Bestel ons huismerk vlooienband hier bij Amicas - dé goedkoopste in vlooienbanden!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »