• Lorem ipsum

Ontwormen van je hond of kat

22 Mei 2020
door Joey van Amicas

Voor de gezondheid en het geluk van je hond of kat is het bestrijden van wormen ontzettend belangrijk! Wormen kunnen namelijk schade aanrichten in het lichaam van je hond of kat. Daarnaast is het ook belangrijk voor jezelf om je hond of kat regelmatig te ontwormen. Ook mensen kunnen besmet raken wanneer ze in aanraking komen met wormeneitjes.

Wat zijn wormen?

Wormen zijn er in verschillende vormen. Wormen zoals de spoelworm, haakworm en lintworm zijn parasieten die kunnen leven in het lichaam van je hond of kat. De wormeneitjes kunnen worden opgenomen uit de omgeving, uit besmette prooidieren zoals muizen of vogels of uit poep van andere huisdieren. Sommige wormsoorten zijn zelfs overdraagbaar op mensen.

Zijn wormen gevaarlijk voor je hond of kat?

Voor de gezondheid van je hond of kat is het enorm belangrijk om je hond of kat regelmatig te ontwormen. Ze kunnen namelijk schade aanrichten in het lichaam van je huisdier. Ook mensen kunnen besmet raken wanneer ze in aanraking komen met wormeneitjes. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Hoe voorkom je wormen bij je hond of kat?

De meeste worminfecties kunnen gemakkelijk bestreden worden door je hond of kat regelmatig te ontwormen. Wij adviseren om je hond of kat minimaal vier keer per jaar te ontwormen. Dit kan bijvoorbeeld met de producten van Milbemax.

Milbemax Anti-Worm

Niet alle soorten wormen kunnen direct voor klachten zorgen bij je hond of kat. Bij lage aantallen spoel-, lint- en zweepwormen kan jouw huisdier de worm met zich meedragen zonder dat hij of jij hier iets van merkt. In andere gevallen kunnen vage klachten zoals gewichtsverlies, verminderde conditie, een doffe vacht, anale jeuk of milde darmklachten zichtbaar worden. Om jouw hond of kat te ontwormen kun je Milbemax gebruiken. Er zijn verschillende tabletten van Milbemax verkrijgbaar die bescherming bieden tegen de meest voorkomende wormen in binnen- en buitenland. De pilletjes kunnen als beloning of gemengd worden door het voer. Om acceptatie door jouw hond of kat te vergroten, is de buitenste laag voorzien van een smakelijke coating. Verder heeft Milbemax ook speciale kauwtabletten die erg op hondensnoepjes lijken. Deze tabletten hebben een smakelijke kipsmaak, waardoor jouw hond of kat deze sneller zal accepteren!

Ook voor jonge honden

Milbemax Anti-Worm tabletten zijn ook geschikt voor jonge honden en katten. Kittens mogen de ontwormingstabletten van Milbemax toegediend krijgen wanneer ze 6 weken oud zijn en zwaarder zijn dan 0,5 kg. Voor puppy’s geldt een leeftijd van 2 weken en een lichaamsgewicht van 0,5 kg.

Aanbevolen frequentie van ontwormen

  • Puppy’s tot 6 maanden oud: het is belangrijk om puppy’s in de eerste levensfase goed te ontwormen. Er wordt aangeraden om puppy’s te ontwormen op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Daarna moeten de pups maandelijks ontwormd worden tot ze de leeftijd bereikt hebben van 6 maanden.
  • Kittens tot 6 maanden oud: bij kittens wordt er geadviseerd om te ontwormen op 3, 5 en 7 weken leeftijd. Ook daarna geldt dat er maandelijks ontwormd moet worden tot ze de leeftijd van 6 maanden bereikt hebben.
  • Honden vanaf 6 maanden oud: voor volwassen honden geldt de richtlijn om 4 keer per jaar te ontwormen. Honden die jagen of in een gebied leven waar de vossenlintworm voorkomt (Zuid-Limburg, Oost-Groningen, de Ardennen en delen van Duitsland), kunnen frequenter ontwormd worden als dat noodzakelijk is.
  • Katten vanaf 6 maanden oud: bij volwassen katten geldt de richtlijn om 4 keer per jaar te ontwormen.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »